Er is nieuws – Ook in de kijker – Het Nabije Veraf

Vrienden, De zomer is begonnen, veel indrukken doorkruisen mijn gedachten. Ik ben volop aan het “verstalen” van een aantal ontwerpen voor “moeder/vrouw” in Lissewege. Ik sta nl. als externe kunstenaar “OokInDeKijker” in het kunstencentrum-t-vaartje

Naast mijn werk van de vrouw als moeder, bijna-moeder, wijlen moeder,… bekijk ik de vrouw ook als danseres. Zo blijven een aantal dansers van ArtMoves de ganse zomer dansen in de zon.  Wil je ze echt zien, dan ben je welkom van 02 tot 21 Augustus in Lissewege in kunstencentrum-t-vaartje.

Vanaf 2 augustus tot 21 augustus loopt er bovendien ook de tentoonstellingnabije_veraf“. Ik ben vereerd een aantal van mijn beelden te delen tijdens dit “persoonlijk verhaal van dementie”, gebracht door Ingrid Van Damme. Meer over dit initiatief en een heel mooi boekje van Ingrid vind je hier.

Tijdens de maand augustus zal ik zelf ook een aantal dagen aanwezig zijn, zeker al op 6 augustus tijdens de vernissage, vanaf 15.00h. De koffie en gebak zullen klaar staan, iedereen welkom !

Andere data in augustus waarop ik in Lissewege ben, zijn 7 augustus, het weekend van 13-14 en 15 augustus (telkens van 14.00h tot 18.00h) , tijdens de Lichtfeesten op 19 en 20 augustus (dan is het feest in Lissewege en ben ik er vanaf 19.00h) en op zondag 21 augustus.

De finissage van deze zomer op 18 september is een gastronomische aanrader, waar ik ook aanwezig zal zijn. Vele redenen dus om tijdens een dagje aan zee eens met de fiets af te zakken naar het nabije binnenland !

Recent heb ik het boek “ Hélène. Huil niet meer, papie van Francis De Beir gelezen, het liet een diepe indruk na, die nog een vormzal krijgen. Het beeld van een boot, Hélène, die dobbert op de zee laat me niet meer los.

Hélène,
je wilde zijn waar onrust was,
waar je vrouw-zijn niet steeds een voorrecht was,

sterk en fragiel
was je alles voor mij

leer me om te klimmen langs regenbogen,
je glimlach tegemoet.

Tot binnenkort,

Sabine

Leave a Reply