Wie ben ik – Contact

foto-md-sabine
Wie ben ik :
Sabine Pauwaert (27 Februari 1962, Knokke)
Twee Dreven 29 – 9830 Sint-Martens-Latem
contacteren via  Sabine.Pauwaert@telenet.be

Mag ik mezelf kunstenaar noemen ?

Ik wil jullie veeleer vertellen over de weg die ik de laatste jaren heb bewandeld.  Sedert mijn tienerjaren is poëzie en kunst een manier geweest om mijn emoties uit te drukken, te verwerken, om even weg te dromen, weg van de harde realiteit.  Ik heb altijd veel fantasie gehad en soms waren woorden en beelden een manier om de wereld te kleuren.

De afgelopen jaren volgde ik lessen in tekenen, schilderen, … en was ik eigenlijk op zoek naar een eigen “taal“, een eigen manier om de woorden die ik wilde vertellen om te zetten in beelden.  Ik maakte illustraties om te ontdekken dat het dit niet was wat ik zocht.  Tot plots op een namiddag ik mezelf verplichtte om alles wat ik tot dan toe gedaan had, los te laten. Om puur op mijn gevoel te schilderen en plots kwamen de woorden die ik wilde vertellen tevoorschijn. Als “vanzelf” kwam er een verhaal op mijn blad, een verhaal bestaande uit beelden en woorden.

De woorden werden beelden, de beelden vertelden woorden, ik schreef met beelden. Alles bleek als een puzzel in elkaar te passen. Even dacht ik dat het een gelukkig toeval was, een eendagsvlieg.  Maar gaandeweg vond ik een manier om iets te vertellen.  Ik toonde mijn werk aan vrienden en was verbaasd van hun reacties.  De stap om mijn werk ook aan mij onbekenden te tonen was een grote en onzekere stap. Chris De Clercq haalde me over de streep en nu durf ik het aan.

Elk werk vertelt een verhaal, een moment of een stukje van mijn leven. Iets wat me beroerd heeft, iets wat me geraakt heeft broeit soms dagen in mijn hoofd en wordt dan woorden, wordt een gedicht om dan een beeld te worden.

Voor een overzicht van wat was en wat nog komt, verwijs ik naar “Mijn Projecten“.

Mijn speciale dank aan mijn man, mijn dochter Isabel Allaert voor de fotografische ondersteuning en mijn dochter Natalie Allaert voor de technische ondersteuning bij het verstalen van mijn ideeën.

Ook een woordje van dank aan de vele kunstenaars bij wie ik les mocht volgen en die me inspireerden , ik denk aan Chris De Clercq, Yukimi AnnandBrody Neuenschwander, Suely Shiba, Jacky Pearson, Yves Leterme Marie José Leenders, Igor Preys, Nils Missorten, Guy Gruwier, …Zij helpen mij om meer stukjes van de puzzels te verzamelen.

Sabine,

p.s. Alle teksten en beelden zijn eigendom van Sabine Pauwaert en niet te gebruiken zonder uitdrukkelijke toestemming.

One thought on “Wie ben ik – Contact”

  1. Dag Sabine,
    Gisteren heb ik je ontmoet. Je gaf me je kaartje en dat trof me onmiddellijk door het fragiele spel met lijnen. Nu even tijd voor je website. Dat subtiele vind ik ook hier terug in woord en beeld. Ik apprecieer je werk ten zeerste!
    Ik ben blij met onze samenwerking!
    Lieve groeten,
    Katrien