Er is Nieuws – de Zomer

Beste vrienden,

de laatste weken heb ik niets meer gepubliceerd, maar dit betekent niet dat ik heb stil gezeten. Ik leef precies als in een film, dingen en mensen kruisen mijn pad, dingen gebeuren soms zo plots uit het niets, woorden en beelden raken me, prikkelen mijn verbeelding, grenzen worden overschreden en vervagen, alles lijkt met elkaar verbonden,… alleen zoek ik een moment van rust om alles wat borrelt vorm en woorden te geven.

Tijdens de zomer (van 30 juni t.e.m. 31 augustus) ben ik weerom te gast in Lissewege met een 3tal dansers die dansen in de beeldentuin van “kunstencentrum het vaartje” en ik ben er 2 maanden op zoek naar “Grenzen-Borders”. We haalden ook al de lokale pers, kijk maar naar tlissewegenartje. “De dansers van Sabine Pauwaert dansen met een blik op de majestueuze kerk van Lissewege” en naar “brugs handelsblad 300612“.

Mijn “Grenzen-Borders” wil ik niet echt een tentoonstelling noemen maar eerder een gastverblijf. Ik kan er niet gans de zomer zelf aanwezig zijn, maar tijdens de maand augustus ben ik er één week aanwezig met mijn “atelier-aan-zee” (dit van 11 t.e.m. 19 augustus, van 13.00h tot 18.00h), om te genieten van de inspirerende omgeving, de rust en de vriendschap. Meer details hierover vertel ik later nog.

Een impressie van de getoonde werken en poëzie vind je via “Grenzen/Borders – een impressie, ik verken bekende en onbekende grenzen.

In juli volg ik opnieuw een cursus bij Marie Jose Leenders in ‘s Hertogenbosch waar ik me opnieuw laat (ver)leiden door sumi-e.

Samen met Cathy Bruschini werk ik aan  de voorbereidingen voor een film van Katrien Ryserhove over “De moorden van Beernem”.  Begin Oktober volgt er hierover meer nieuws met de voorstelling van Katrien haar nieuwe boek, daarover dus later meer.

Mijn werk is eveneens opgenomen in de on-line kunstgalerij van Vonkel , er zijn verder nog plannen voor de openbedrijvendag in oktober en ik ben gevraagd om deel te nemen aan het project “RoodWit” bij Casa93 in november, …

Ik hoop jullie te ontmoeten op één van deze gelegenheden, of via een virtueel bezoek,

vele groeten en veel zomerse dromen,

Sabine,

P.S.

avond aan zee, / restless shore
onrust streelt het zand valt in / the waves touch the sand slipping
korrels uit mijn hand / between my fingers

gekleurde vleugels
omhelzen de wind, vol van
zomer, onbegrensd

felle kleuren, een
spel van wind en zand, vliegen
en dromen, puur zee

P.S. 2

vereniging in de kijker, Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge via http://www.blankenberge-online.be/, met de groeten van Gino.

3 thoughts on “Er is Nieuws – de Zomer”

  1. Materie is begrensd, Verbeelding is oneindig.
    Mens-zijn is de begrenzing van de Materie overwinnen met de oneindigheid van de Verbeelding.
    super vele groetjes !
    Guy