Er is Nieuws – Kleuren vol herfst

Beste vrienden,

Mijn zomers verblijf in “kunstencentrum het vaartje” is voorbij. Zondag 23 september was er vanaf 14.30h de Finissage, met de jaarlijkse veiling van de beelden.

De ontmoetingen met Guy, Ingrid, Tonia, Kristien, Eric en Eric, Nick, Dirk, Paulette, Yvette en vele andere bekende en onbekende bezoekers zijn kostbare herinneringen. Een aantal impressies van mijn ontmoetingen vind je via Impressies-HetVaartje-2012.

Deze zomer heb ik kennisgemaakt met mijn poëzie in Braille, een heel intense ervaring. Vreemd te ervaren hoe woorden hun beeldende kracht verliezen en enkel kunnen gevoeld worden.  Hoe is het te leven zonder besef van kleur ? Wat als enkel een vorm kan spreken ? 

Ik heb ook kennisgemaakt met DeBeelderij van Tordale in Torhout, en ik heb genoten van hun spontane kunst.  Een borst is een borst en een paard met dikke benen heeft ook echt dikke benen.

De herfst verwelkomt me bij de Poëziekamer van Sint-Martens-Latem, waarover later meer.

Ook het project met Katrien Ryserhove over “De moorden van Beernem” groeit, op 7 oktober e.k. is er de boekvoorstelling door Katrien (dit voorlopig enkel op uitnodiging). Wie meer informatie wenst omtrent haar project kan haar emailen . Katrien is nog steeds op zoek naar mensen die een passie hebben voor film, voor camerawerk, …

Een aantal van mijn werken zijn ook te zien bij Sofie Pleysier tijdens de OpenBedrijvenDag op 7 oktober.

De herfst brengt me ook bij  het project “RoodWit” bij Casa93 in november, daarover later meer.

Sabine

P.S.

Zeebrugge,

avond aan zee

de wind, de golven

rood gekaderd azuurblauw

grijze wolken,

lichtjes

de stilte

diep grijs baadt in oneindigheid,

gekrijs verwelkomt me

thuis

stille handen, nog / your silent hands,

een kus, een eeuwig vaarwel / one last kiss , a farewell

de avond kleurt rood / when the night turns red

Leave a Reply