Er is Nieuws – Unieke filmbeelden komen tot leven in Latem – Hommage Daniël Allaert

Westvlaams filmstudiomuur 1950 3muur 1950 1Moorslede WK 1950

duivenvluchtbeste vrienden,

Uitzonderlijk ga ik ver terug in de tijd, ik schrijf 1950, wijlen mijn schoonvader Daniël Allaert heeft de “West-Vlaamse filmstudio” opgericht te Torhout.

Er is nog geen TV en hij maakt als cameraman samen met zijn kompaan opnames van processies te lande, van de duivenvlucht op Barcelona en vooral opnames van wielerwedstrijden zoals de Ronde Van Vlaanderen, het Wereldkampioenschap te Moorslede, …

Deze 16mm beelden worden verwerkt tot films die in parochiezalen en culturele centra te lande worden getoond.

Ik schrijf 2008, een paar maanden voor zijn overlijden maakt mijn schoonvader mee hoe zijn films gedigitaliseerd worden en opeens toonbaar worden op PC, TV, … hoe zijn beelden van toen weer tot leven komen. Hoe hij kan inzoomen op elk beeld afzonderlijk, hoe alles weer tastbaar wordt.

De films worden in familiekring getoond, worden in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen getoond en in Het Huis van Alijn.

Ik schrijf 2013 en dankzij Albert Haelemeersch van den Laetemschen Vriendenkring worden een aantal films nu ook getoond in Sint-Martens-Latem, op 8 oktober 2013 om 20.00h (de deuren gaan open om 19.30h), in de Brouwerijschuur, Dorp 24, 9830 Sint-Martens-Latem. Meer info vind je ook via Facebook via FB-LVK

Wil je meer te weten komen over de films van mijn schoonvader, over de achtergrond van de films, over de getoonde beelden, …. neem dan gerust contact op met Joris Allaert of met Albert Haelemeersch.

Voor mezelf en de familie is het een bijzonder moment dat we graag met jullie willen delen, en wie weet is het een begin van een ander avontuur !

zie ook UitInVlaanderen,

tot binnenkort met meer nieuws ,

Sabine

P.S.

Ik wil ook nog graag meedelen wat er voor mij gepland is de komende weken:

  • Mijn strandcabine, waarover ik vertelde in Rozerood-Cabine wordt op 30 september terug opgeborgen voor de winter ! Ik ben nog bezig met een foto-album van alle foto’s die ik kreeg, daarover later meer.
  • Eind oktober ben ik te gast bij Rita Thienpont van vzw Vonkel, voor haar “Vonkel-Chambre-d’amis-2013“, dit van 25 oktober t.e.m. 3 november 2013
  • Eind november stel ik samen met Isabel Allaert, Rose-Mie Christiaen, Mady Lannoy en gastvrouw Mie Ghesquiere tentoon in Oostende bij “TussenIn“, meer informatie wordt hier later meegedeeld, we zijn nog “Tussen de lijnen” aan het schrijven en tekenen.  Het feestelijke openingsweekend is voorzien op 22-23 en 24 november 2013 !