Zomer van 2022

Beste allemaal,

de zomer van 2022 werd voor mij een zomer van “Kunst op maat van het zieke kind” met LuKiArt vzw.

Elke keer zag ik wat zware ziekte doet met een kind, met een gezin. Elke keer laadde ik mezelf op om even de zorgen opzij te zetten en samen met het kind, broer of zus, mama of papa te verdwijnen in kunst en creativiteit. Dit lukte meestal, hun glimlach neem ik mee, tot gauw,

Sabine

P.S.

een zomer
vol ballonnen
vol verf
vol kinderen
vol even vergeten

vol dromen
vol vriendschap
met een lach

 


je bent bang
je bent boos
op mij,

op je plasticine,
op je knuffel die niet kan slapen,
op wat er komt
omdat het onbekend is,
omdat je het niet begrijpt

ik wil je doen lachen,
ik wil je ogen doen blinken,
maar het lukt me niet

ze zijn te diep verzonken
in diepe gedachten
die niet van een kind zouden mogen zijn

ook ik ben boos,
op dat monster in jou