Er is nieuws – Vrouwelijke verbeelding

Beste vrienden,

het verhaal dat ik jullie wil vertellen, begint 6 jaar geleden toen ik mijn tekenpotlood weer vastnam. Ik ontdekte de kracht van lijnen, van potlood- en vooral van inktstrepen die plots figuren werden. Lijnen werden vrouw.

In de sfeer van een zomerse dag kwamen daarbij ook woorden boven en een verhaal dat nooit zou stoppen, was geboren.

Dat verhaal van “vrouw zijn, model zijn, moeder zijn, …” is een onuitputtelijke bron van inspiratie doorheen mijn tekenen en schilderen, een proces van ontdekken, van telkens weer ietsje verder en ietsje dieper gaan.

Ook de zoektocht naar andere materialen houdt nooit op, zo probeer ik woorden en beelden te ver(s)talen om opnieuw andere manieren van spreken te ontdekken.

Het zonlicht creëert een andere dialoog tussen beeld en woord.

Dat vrouwelijk verhaal wil ik delen met jullie, dit zal gebeuren in de maand januari van 2011, de kans wordt mij aangeboden door Casa93.

Recent bezocht ik de tentoonstelling van Toon Hermans en ergens op een muur stonden de volgende woorden :

“verf wordt rozen
verf wordt vogel
verf wordt korenschoof of koe
verf wordt ogen
verf wordt lente
verf wordt hemel af en toe”

Laat ons allemaal een stukje hemel maken, groeten,

Sabine

Leave a Reply