Er is nieuws – Vrouw – Poëzie in beelden preview

Beste vrienden,

Ik ben volop bezig om mijn woorden en beelden te ordenen voor Vrouw.

Als leidraad doorheen mijn zoektocht zie ik alle “rollen” die ik als vrouw meemaak, meegemaakt heb en die andere inspirerende vrouwen rondom mij meemaken. Vrouw als partner, als muze, model, .., als bijna-moeder, als (groot)moeder, als wijlen-moeder, als vriendin, als moeder aarde, …, als vrouw en als nog zoveel meer.

Beelden en woorden overvallen me op de meest onmogelijke momenten en plaatsen. Ik probeer die indrukken te verwoorden en te verbeelden, dit is een constante in mijn werk. De beelden nemen meer en meer allerlei gedaanten aan.

Via het Japans Centrum, volgde ik onlangs les bij

Suely Shiba,en haar indrukken en manier van werken inspireerde me om nog meer naar de essentie op zoek te gaan, “quelques mots, quelques lignes, et pas trop de couleurs“. Een impressie van die boeiende dag vind je hier.

“vrouw ben je

muze

model

minnares

verleidster ben je

dochter

zuster ben je

moeder word je

blijf je

be-leef je

leef je voor

altijd “

Enkele praktische gegevens kan ik reeds meegeven. Op 6 januari 2011 is er de Pre-Ouverture met het “Nieuwjaarsconcert” van Casa93-vzw (om  20.00h in de Golflaan 93, 9830 Sint-Martens-Latem).

Tijdens dit concert, met als uitvoerders  Jan Marmenhout en Lode Vercampt, worden ook een aantal van mijn Vrouw-gedichten voorgedragen.  De inkom voor het concert is 10 € voor leden en 12 € voor niet-leden), de opbrengst van dit concert gaat naar het goede doel van Casa93 vzw in Indië.

De tentoonstelling loopt dan t.e.m. 16 januari 2011, elke dag behalve maandag van 14.00h-18.00h. Tijdens het weekend ben ik zelf aanwezig.

En op 16 januari 2011 is er doorlopend (van 14.00h tot 18.00h) een Finissage met een zoet of hartig hapje, een drankje als feestelijke afsluiter van dit avontuur en als start van een nog boeiender jaar 2011!  Ik hou jullie op de hoogte !

Van harte welkom, en vertel het voort, ik heb volgende week kaartjes om uit te delen,

Sabine

P.S. als toemaatje vermeld ik ook de tentoonstelling van Chris Declercq t.e.m. 26 december 2010, cfr. tentoonstelling en de vernieuwde site van Gerda Mentens.

Leave a Reply